Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maffioso knappt slagen

Foto: JEANNIE KARLSSON/KANAL75
Foto: JEANNIE KARLSSON/KANAL75

I Prix de Mehun Sur Yevre var det många svenskar med i startlistan och bäst kom det att gå för Lutfi Kolgjini-tränade Maffioso Face, som slutade tvåa efter att fått ge sig den sista biten.

Publicerad:

Sexårige Maffioso Face (e. Revenue) snabbstartade sin vana trogen och tog hand om ledningen in i första sväng. Matthieu Abrivard höll ett bra tempo hela vägen, första 600 meterna gick efter 1.08,6 och första 1.100 på 1.11,8. Han såg starkast ut i sista sväng, men på upploppet kom luckan för Vasco de Viette (e. Capriccio) från rygg på ledaren och han kunde gå förbi i de sista stegen.

Conrad Lugauer var favorit i loppet med Calvin Borel (e. Super Photo Kosmos), men det blev upprepade galopper och hästen blev diskad. Galopp blev det även för Björn Goop-tränade Red Adair Superb (e. Orlando Vici). Goop hade även Val d’Amour (e. Love You) med i loppet och han slutade åtta tillsammans med Daniel Parling.

Svenskfödde Bearhawaii (e. Dream Vacation) slutade sexa i mål, medan Twigs Atkin (e. Revenue) slutade i det slagna fältet.

Segertiden för Vasco de Viette blev 1.11,8a/2.100 meter och Maffioso Face fick samma tid i mål. Förstapriset var 22.500 euro, medan andrapriset var 12.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.