Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Många svenskar i Kanada

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
The Bank är en av fem hästar från Jimmy Takters stall i försöken till Canadian Trotting Classic på lördag. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Kvalen till Kanadas "Hambletonian" för treåringar – Canadian Trotting Classic – hålls på lördag på Mohawk Raceway och intresset från svensk sida är stort. Av 13 hästar tränas sex av svenska tränare.

Publicerad:

Hambletonian-vinnaren Pinkman misslyckades i Yonkers Trot och tar nya tag i Canadian Trotting Classic (C$40.000) och motståndet går inte av för hackor. Stallkamraterna The Bank och Canepa Hanover, vilka kommer från finalseger i Pennsylvania Sire Stakes respektive Simcoe Stakes, utgör motståndet tillsammans med Åke Svanstedts Centurion Atm.

I det andra försöket startar Jimmy Takter duon Uncle Lasse och French Laundry och tuffaste motståndet på papperet är Crazy Wow.

De fem främsta från varje försök går vidare till finalen (C$700.000) den 19 september på Mohawk Raceway.

Startlistor:

Canadian Trotting Classic (C$40.000)
1.609 meter, autostart.
Försök I:


1 Uncle Lasse (Jimmy Takter)
2 Jetpedia
3 French Laundry (Jimmy Takter)
4 Crazy Wow
5 Muscle Up The Goal
6 Dont Rush

Försök II:

1 Centurion Atm (Åke Svanstedt)
2 Iron
3 Lookslikeachpndale
4 Canepa Hanover (Jimmy Takter)
5 Pinkman (Jimmy Takter)
6 Muscle Diamond
7 The Bank (Jimmy Takter)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.