Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mottier slog till igen

Efter den överlägsna segern med Ciperla Mag tidigare under torsdagen blev det ny triumf för Mathieu Mottier. Denna gång i grupp III-löpningen Prix Vindex (€95.000) med Bambina Magic.

Publicerad:

Bambina Magic (e. Nuage de Lait) var med bra från början och kunde placeras i rygg ledaren en bit in i loppet, medan Briac Dark tog hand om ledningen.

Drygt 600 kvar blev det så tredje inner för Bambina Magic då Briac Dark inte kunde svara en snabbt forcerandes Bugsy Malone från kön. Men så snart Bugsy Malone nådde ledningen började fyraåringen springa och bryta och istället kunde Briac Dark gå ut i andraspår och återta kommandot.

Med där bakom serverades Bambina Magic perfekt resa, innan Mathieu Mottier lyfte ut Nuage de Lait-dottern till full attack över upploppet, som kunde avgöra knappt före vasst avslutande Bajazet och Briac Dark.

Segertiden skrevs till 1.14,7/2.700 meter och triumfen var värd 42.750 euro

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.