Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moving On åkte dit på fotot

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Det blev dramatik i eftermiddagens grupp 2-löpning Prix Edmond Henry och helt plötsligt var svenska Moving On som målfotoslagen.

Publicerad:

Först i mål var annars Philippe Moulins Vision Intense (e. Prodigious) och Matthieu Abrivard, som hittat ut från rygg ledaren i början av upploppet och i säker stil avgjort. Dessvärre var inte måldomarna nöjda med sexåringens aktion och den efterföljande "enquêten” resulterade i diskning och en annan vinnare.
Segern gick då istället till Jean Paul Marmion-tränade stoet Americaine (e. Chef du Chatelet) och ryttaren Antoine Wiels som fullföljde godkänt från andra ytter. Favoriten, svenskägda Moving On (e. Quite Easy U.S.), reds passivt i sin montédebut. Från tredje ytter valde Franck Nivard att chansa invändigt i utgången av sista sväng. Ett tag såg det ut som Fabrice Souloys mångmiljonsto skulle hinna dit, men hon fick nöja sig med att vara knappt slagen om andraplatsen, men efter diskningen var hon helt plötsligt bara knappt slagen om segern.
Svenskägde Rue du Bac (e. Infinitif) ledde loppet i 1.17-fart de första 1.200 meterna innan tempot skruvades upp. Mitt på upploppet var ledaren slagen och fick nöja sig med att vara fyra i mål, men blev till slut uppflyttad till tredjeplatsen.
Segertiden blev 1.14,6/2.700 meter och förstapriset 54.000 euro. Moving On fick 30.000 euro och Rue du Bac 16.800.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.