Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mycket Bakker och Boko

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Robin Bakker segrade i två av de fyra Breeders Crown-försöken och slutade tvåa i de övriga. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Det kördes fyra Breeders Crown-försök och även den avslutande etappen av Breeders Course under dagen i Wolvega. Det kom bland annat att handla om mycket Robin Bakker och Boko-uppfödningar.

Publicerad:

I Breeders Crown-loppet för fyraåriga hingstar och valacker motsvarade Arnold J Mollema-tränade Flashback (e. Expo Bi) favoritförtroendet. Robin Bakker körde till spets efter 700 meter och hade inga problem att hålla undan närmast före Fanatic Star (e. Offshore Dream, andra ytter) och Facebook (e. Russel November, tredje utvändigt). Den samlade prissumman var 8.450 euro. Tyskfödde Flashback segrade bland annat i Bayern-Pokal förra året samt i försök till Tyskt Derby (oplacerad i finalen).

I BC-loppet för de fyraåriga stona blev det mera Robin Bakker och framför allt Boko och avelshingsten Virgill Boko! De tre första platserna togs nämligen av Boko-avkommor. Bäst lyckades storfavoriten Paul J Hagoort-tränade Feline Boko (e. Virgill Boko), som hittade luckan i god tid från vinnarhålet och speedade ner ledande Fame Boko. Tredjeplatsen klarade Future Boko (fjärde invändigt). Här var den samlade prissumman 8.850 euro.

I BC-loppet för treåriga hingstar och valacker höll storfavoriten Generaal Bianco (e. Ufo Kievitshof ) och Rob de Vlieger undan knappt från ledningen före Robin Bakkers Giorgio (rygg ledaren och dödens). Här var det 6.600 euro i prispotten.

I tjejernas treåriga BC-uppgörelse blev det seger från andra ytter för den holländska stoderbyvinnaren Giselle Boko (e. Virgill Boko). I segersulkyn satt tränaren Dion Tesselaar. Favoriten Gaia F.Boko (e. Conway Hall) fick sen lucka på upploppet från ledarryggen och avslutade bra som tvåa för Robin Bakker. Här var det 7.100 euro i samlad prissumma.

Det sista försöket i Breeders Course för tvååringar avgördes också i Wolvega i eftermiddag. Här blev det en spännande upploppsduell mellan ledande Helena di Quattro (e. Un med d'Heripre) med Jos Verbeeck i sulkyn och utvändige storfavoriten Tiger Hill Diamant (e. Muscle Hill) med Robin Bakker. Den sistnämnde såg klar ut i slutsvängen, men Jos lyckades kontra till säker vinst med det svenskregistrerade stoet, som tränas av Cees F. Kamminga. Prispotten i loppet var 9.090 euro. Finalen av Breeders Course avgörs i Wolvega den 23 oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.