Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norman-vinst i Frankrike

Foto: ALN
Peter G Norman-tränade Mystery Love slog till direkt i sin Frankrike-debut. Foto: ALN

Peter G Norman-tränade Mystery Love segrade direkt i sin Frankrike-debut på högervarvsbanan i Strasbourg.

Publicerad:

Sexårige hingsten Mystery Love (e. Love You) gick ut i montéloppet Prix des Femmes Chefs d'Entreprise över 2.850 meter. Ridande Satu Liitiainen följde med fint i andra-tredje par utvändigt, men det såg ut att vara väldigt långt fram till bortflyende Vasco de Jiel (e. Oiseau de Feux) när upploppet nalkades. Mystery Love plockade dock meter för meter och satte dit huvudet först precis på mållinjen.
Segertiden blev 1.16,6/2.800 meter och förstapriset var 9.900 euro.

I Prix Reseau Entreprendre fick Anders Lindqvist en andraplats (5.000 euro) som tränare med Baron de Fleur (e. Biesolo). Det var Sven Berggrens son Jörgen Berggren som satt i sulkyn. Han körde sig till spets efter drygt halva distansen för att sedan släppa. Baron de Fleur följde till maxutdelning som tvåa, långt bakom den överlägsne vinnaren Bora Bora Jiel (e. Rombaldi) för Mattheu Abrivard.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.