Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk stjärna flyttar hem

Foto: HANOLD/ALN
Juliano Rags har lämnat Frankrike för att kurera sig på hemmaplan. Foto: HANOLD/ALN

Den norska stjärnan Juliano Rags flyttar hem från Frankrike till Norge efter att aldrig kommit till start hos Fabrice Souloy, skriver trav24.no.

Publicerad:

Juliano Rags har inte startat sedan oktober 2014. Då gjorde han sista starten hos Noralf Braekken innan han flyttades ner till Fabrice Souloy. Hela förra året har kantats av skador och det enda han gjorde var ett kvallopp i oktober innan han fick känningar på en böjsena. I början av december meddelade den franska topptränaren att det kanske var sluttävlat för Juliano Rags.

Färdigtävlat för Juliano Rags?

Nu har hästen flyttat hem till Norge där Göran Antonsen har tagit över träningen av åttaåringen.

– Hästen kom till mig för lite mer än en vecka sedan. Hästen är i min träning, men det är ett samarbete med Souloy. Jag måste säga att det är stort att få den tilliten från både ägare och en sådan meriterad tränare. Vi ska ha noga dialog hela vägen fram till start, säger Göran Antonsen till trav24.no.

Den nya skadan i böjsenan verkar inte vara så allvarlig som det befarades först.

– Hade vi inte vetat bättre hade jag anmält honom idag, men det är inte så enkelt. Han har en typ av skada som bara behöver tid.  har undersökt hästen och gett mycket positiva prognoser. Vi hoppas kunna komma upp i full träning och inte allt för länge, fortsätter Antonsen.

Hur det blir med kommande starter ska Antonsen diskutera med ägarna, men han tror att hästen kan få en bra säsong under 2016 med lite flyt. Om han kommer starta i Norge först innan han går till Frankrike är inte bestämt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.