Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Jörgens slugger

Foto: ALN
Rocky Winner slog till med seger i Paris på måndagen. Foto: ALN

Det blev dubbelt svenskt i topp när Prix de Montignac-Charente (€88.000) avgjordes på Vincennes på måndagen.

Publicerad:

Alfas da Vinci, körd av tränaren Joakim Lövgren, var spelfavorit till segern i loppet som erbjöd 39.600 euro till vinnaren och Jägersrotränaren var offensiv bakom Orlando Vici-sonen.

Alfas da Vinci hängde med som tvåa i tredjespår och landade utvändigt ledande Rocky Winner efter 900 meter av det 2.700 meter långa loppet. Farten var jämn. Rocky Winner höll 1.14,5-tempo och i ingången till slutrakan var det de båda svenskhästarna som såg ut att göra upp om segern.
 
Alfas da Vinci utmanade vid upploppets början, men Rocky Winner (e. Credit Winner-Level Fortytwo) hade gott om krafter kvar och när körande Gabriele Gelormini begärde det lilla extra ur Westholms häst stack ekipaget undan till säker seger före Alfas da Vinci och gott spurtande Orione degli Dei.
 
Segertiden för Rocky Winner blev 1.13,9/2.700 meter. Alfas da Vinci noterade 1.14,0.
 
Det här var Rocky Winners fjärde seger på fransk mark under 2015. De tre tidigare var tagna på Enghien, samtliga med Gabriele Gelormini i sulkyn.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.