Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny topplacering för Lucas

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Lucas Wallin. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Lucas Wallin har haft ett strålande år i USA och igår räknade lärlingen in sin 17:e seger för säsongen när han vann bakom Åke Svanstedt-tränade Tuscanellie på Harrah's Philadelphia i Chester.

Publicerad:

Från ledningen höll Tuscanellie (e. Andover Hall-Ornellaia) undan med nos på 1.12,6/1.609 meter. Förstapriset uppgick till 8.000 dollar och det var det treåriga stoets fjärde seger i sjätte starten för säsongen. Ifjol tränades Tuscanellie av Donna Marshall och då var hon segerlös i fem starter och tog ett andrapris som bäst.

Tuscanellie är undan Ornellaia (e. Muscles Yankee), 1.15,2/$10.805, och hon har också lämnat duon Ornellaia Dream (e. Fortuna Winner), 1.12,1*/$140.449 och Mergatroid (e. Infinitif), 1.13,6*/$105.715.

Senare under dagen slutade Lucas fyra med Luck By Lindy (e. Lucky Chucky) i ett lopp som vanns av Oregon Ridge (e. Tom Ridge-Broadway Woman) på 1.14,9, medan Åke Svanstedt-tränade Luck By Lindy kom hem på 1.15,4.

Lucas Wallin har kört 68 lopp i år, vunnit 17, tagit sju andraplatser och tolv tredjepris. I pennar har Åke Svanstedts lärling bokfört sig för 182.441 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.