Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nya uppgifter för D'One...

Foto: MIA TÖRNBERG
D'One kanske äntligen får starta i USA nästa fredag. Men inte säkert... Foto: MIA TÖRNBERG

Turerna kring Roger Walmanns D'one fortsätter. Nu är det meningen att det antingen blir kval eller ett lopp på Meadowlands nästkommande fredag.

Publicerad:

Först missade D'One (e. Donato Hanover) att försvara sin fjolårstitel i Allerege Farms på The Red Mile eftersom bara tre hästar anmäldes. Därefter hände samma sak i ett vanligt snabblopp på Hoosiers Park. Då satsade klanen kring hästen istället på ett lopp i Dayton, Ohio nu på måndag, vilket dock nu blivit skrinlagt.
– Vi vågar inte anmäla och starta i Dayton. Om det mot förmodan skulle bli kvallopp på The Meadowlands nästa fredag till Breeders Crown så blir det för tufft för D´One att starta på måndag och fredag och däremellan ha en lång resa upp till New Jersey. Vi åker nu istället upp till Nancy Takter-Johansson & Marcus Johansson på White Birch Farm i Allentown New Jersey till helgen, där kommer D´One att stå uppstallad under resten av sin USA-vistelse, berättar Kenny Thörnblom (Stall Kenny) på sin hemsida.

Om det inte blir kval till Breeders Crown nästa fredag så kommer D´One att starta på The Meadowlands i ett vanligt lopp, alternativt gå ett kvallopp istället med Tim Tetrick i sulkyn.
– D´One gick jobb i onsdags och kändes som hon skulle. Hästen får ett jobb till i slutet av denna vecka, säger skötaren Malin Boman-Friberg till Stall Kennys hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.