Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyårskaramell från Niskanen

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Jarmo Niskanen. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Jarmo Niskanen har ett löfte i Earl Simon som idag tävlingsdebuterade på bästa sätt.

Publicerad:

Tvåårige Earl Simon (e. Prodigious-Tindrana) kvalade för sin tränare Jarmo Niskanen den 18 november och sprang snabba 1.15,3/2.000 meter. Hästen kvalade på banan på träningsanläggningen Grosbois och tidsnoteringen var nytt rekord. Idag var det dags för tävlingsdebut för Earl Simon och han levde upp till favoritskapet i Prix de Rimplas (€20.000) på Cagnes-sur-Mer.

Earl Simon och Jarmo Niskanen hade bakspår bakom bilen, men tvååringen kom igenom fint och hamnade tidigt utvändigt utan rygg. Mitt på upploppet hade han satt klorna i ledaren och på rejält sätt gick han undan med seger med två längder. Segertiden blev sngyga 1.14,8a/2.150 meter och förstapriset i tävlingsdebuten uppgick till 9.000 euro. Earl Simon blir som bekant tre år vid midatt och han blir spännande att följa i lite tuffare omgivningar framöver. Gunnar Sundbaum äger talangen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.