Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Outsider slog till i Mons

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Princess Grif, här vid starten i Oslo Grand Prix 2013. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Skrällar gjorde upp i storloppet Grand Prix de Wallonie i eftermiddags.

Publicerad:

När favoriterna galopperat bort sig såg det upplagt ut för storskräll i det belgiska grupp 1-loppet. När krutröken lagt sig stod outsidern Roberto Andreghetti och Azienda Agricola Biasuzzi-ägda Princess Grif (e. Varenne) som segrare på tiden 1.14,4a/2.300 meter. 
Roi du Lupin var blytung favorit i det nio hästar lilla fältet, men lyckades inte försvara titeln från ifjol. Jean-Michel Bazire och Jean-Paul Marmions tioåring fick annars perfekt start och kunde enkelt glida fram och överta täten från Princess Grif. Men banan i Mons såg väldigt lös ut och i ett hastigt speedryck grävde hästen ner sig i banan och galopperade av blotta förskräckelsen på sista bortre långsidan. Hästen diskades, men var knappast särskilt tagen i det läget.
Andrahandsfavoriten Olmo Holz, tränad och körd av Christophe Martens, fastnade också i banan under avancemang tidigare under loppet och galopperade bort sig.
Istället var det Paladin Bleu och Marc Huygens som fick resan i tredje ytter, som blev andra ytter och som sedermera blev dödens när upploppet nalkades. Marc kunde köra rakt fram hela vägen och kopplade säkert grepp på när han väl fick chansen. I början av upploppet hittade dock Princess Griff fritt längre ut i banan och i sista stegen hann sexåringen ifatt den knappa 70-oddsaren.
Förstapriset var 72.000 euro.

 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.