Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ovisst om Propulsion

Foto: Martin Langels/ALN
Daniel Redén är lite orolig över Propulsion. Foto: Martin Langels/ALN

Trots att Propulsion kändes fin i måndagens jobb på Grosbois och att även veterinären sade lugnande ord är Daniel Redén ändå lite osäker inför Prix d'Amerique.

Publicerad:

Daniel Redén hade all anledning att känna sig supernöjd efter söndagens övningar på Vincennes. Hans hästar slutade tvåa, trea, fyra och sexa i Prix de Belgique, vilket innebär att kvarteten Propulsion, Lionel, Wild Honey och Call Me Keeper alla är klara för Prix d'Amerique.

Propulsion blev struken i Prix de Belgique på grund av ett sår. Daniel körde jobb med hästen i dag och var nöjd.
– Han kändes otroligt fin, men det är det här med benet som spökar. Vi måste få ordning på bakterierna, det rinner nämligen ut var och hästen har även småsår, berättar Daniel för Trav 365.

Propulsion kollades även upp av en veterinär efter lunch i dag.
– Han tittade till honom och sa no problem, no problem, men ändå alltså. Det är ingen optimal uppladdning. Jag vet vilken otrolig häst han är, men jag skulle inte riskera att starta honom om han inte var bra till hundra procent. Propulsion måste kunna gå ett hårdare rundbanejobb och vara fin innan söndag om han ska starta i Prix d´Amérique, säger Daniel vidare till Trav 365.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.