Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Radieux duktig tvåa

Foto: Micke Gustafsson
Radieux avslutade piggt som tvåa på Vincennes. Foto: Micke Gustafsson

Lutfi Kolgjinis italienare Radieux svarade för en bra insats när han i eftermiddag spurtade in som tvåa i Prix de Craon på Vincennes.

Publicerad:

Både Lutfi Kolgjini och Robert Bergh hade laddat rejält i det här långloppet med två respektive tre hästar. Det var också ”Bergharn” som var offensivast i början genom att tidigt överta ledningen med Greenleaf Slim (e. Andover Hall) från stallkamraten Rafolo (e. Love You). Kolgjinis Orione Spin (e. Viking Kronos) kom upp i dödspositionen, men sedan fylldes det på utvändigt och vinnande Aufor de Mire (e. Notre Haufor) övertog ledningen drygt 1.000 meter från mål för Charles Julien Bigeon. Då hade Bergh kört 1.13,1 första 1.700, vilket blev alldeles för tufft för Greenleaf Slim. Rafolo var med som trea i utgången av sista kurvan, men tröttnade han också. Istället var det Radieux (e. Love You), som efter en smygresa i tredje par invändigt, kryssades fram för Pierre Vercruysse till andraplatsen och 16.000 euro. Orione Spin slutade fyra (5.120 euro).

Segertiden för den Christian Bigeon-tränade sexåringen blev 1.13,0/2.700 meter och det här var tredje raka segern. Förstapriset var 28.800 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.