Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rejäl dödensvinnare i Italien

Foto: ALN
Foto: ALN

Idag kördes det stora grupp I-loppet Gran Premio Allevatori i Rom och vi fick se en rejäl vinnare då Urlo dei Venti avgjorde från dödens tillsammans med Manfredo Matteini. I stoavdelningen vann kulldrottningen United Roc lätt.

Publicerad:

Det var en ganska galoppfylld inledning som gjorde att Urlo dei Venti (e. Mago d’Amore) kunde komma fram till ledningen. På sista bortre långsidan satte han press på ledande Ulberto (e. Broadway Hall) som kastade in handuken och i sista sväng övertog han spets. Det såg ut som att han skulle gå mot en enkel seger då han ryckte undan, men sista biten stumnade han och Universo d’Amore (e. Mago d’Amore) närmade sig snabbt, men kom aldrig närmare än en halv längd ifrån vinnaren.

 

Segertiden för Urlo dei Venti blev 1.16,5a/2.100 meter och den totala prissumman i loppet var 187.000 euro. Det var sjunde starten i karriären och innan hade han två mindre segrar i oktober. I mitten av november testade han i Gran Criterium i Milano och slutade fyra. 

 

Mamma till Urlo dei Venti är amerikanskan Armbro Whealty, som sin tur är syster med avelshingsten Starchip Entrprise.

 

Stoavdelningen (66.000€) vann av United Roc (e. Filipp Roc), som enkelt tog ledningen och efter en rockad i utgången av första sväng satt hon i ledningen igen. I sista sväng var hon lite under press, men över upploppet stack hon ifrån till en mycket enkel seger på 1.14,1a/1.600 meter. 

 

United Roc har dominerat kullen helt hittills och hade fem segrar och en andraplats inför den här starten. Förlusten kom i Gran Criterium mot franska toppstoet Demonia Roma, som idag var trea på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.