Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordsnabb Tea

Foto: HESTEGUIDEN.COM
Ulsrud Tea löpte nytt världsrekord i fredags för kallblodiga montéhästar. Foto: HESTEGUIDEN.COM

1.20,4a/1.609 meter – så lyder det nya världsrekordet i kallblodsmonté som Ulsrud Tea satte på Jarlsberg i fredags.

Publicerad:

Förutom Jarlsberg Grand Prix avgjordes även ett rekordförsök i kallblodsmonté på Jarlsberg i fredag. Där hade Ulsrud Tea (e. Åsajerven) uppvisning av den högre skolan med Kristine Kvasnes i sadeln.

Från spår nio red Kvasnes till ledning efter en bit och öppnade första 500 meterna på ursinniga 1.15,9. Ulsrud Tea fortsatte i stenhårt tempo och kom upp till kilometern på 1.17,9, redan då hade Ulsrud Tea skakat av sig konkurrenterna med flera längder.

Över upploppet var det en kamp mot klockan om världsrekordet och när mållinjen passerades kunde man konstatera att taktiken hade lyckats. 1.20,4a/1.609 meter - så lyder det nya världsrekordet i kallblodsmonté.
– En galen prestation. Jag var att hon skulle stanna, men hon har aldrig gjort det tidigare och gjorde det inte nu heller, sade tränaren Ove Kenneth Karlsen efter triumfen som var värd 40.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.