Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rivierans guldgosse

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Björn Goop tog hem ännu en storseger bakom Timoko. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Timoko följde upp Prix de France-vinsten med ännu en storseger. För Björn Goop tog idag åttaåringen hem andra inteckningen i Grand Criterium de Vitesse.

Publicerad:

Björn Goop och Johnny Takter var de hetaste kuskarna i grupp 1-löpningen över sprinterdistans nere på rivieran och svenskarna lade också beslag på främsta placeringarna. Längsta strået drog dock Björn Goop bakom Richard Westerinks Timoko (e. Imoko) på 1.11,3/1.609 meter. Segertiden var tillsammans med 2006 års vinnare Kazire du Guez den långsammaste de senaste tio åren.
Timoko var annars snabbast bakom vingen, men fick tryck av Pascia' Lest och Goop valde att släppa bara för att kort senare överta ledningen igen. Det lämnade Une Fille d'Amour i dödens med titelförsvararen Univers du Pan i andra ytter och Jimmy Takters Maven som fyra i andraspår.
Ledaren och storfavoriten var aldrig hotad över det långa upploppet utan kampen stod istället om platserna bakom. Univers du Pan såg länge segerfarlig ut när Philippe Daugeard vred på, men krafterna tröt en bit in på upploppet. Istället var det Maven och Johnny Takter som spurtade bäst i vida spår och la beslag på andraplatsen 50 meter före mållinjen. Trea efter sent fritt invändigt spurtade trean Vanika du Ruel snabbt för Franck Anne.
Timoko vann även Grand Criterium de Vitesse 2013, då med Jos Verbeeck i sulkyn. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.