Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bi i kvallopp

Foto: null
Robert Bi gör comeback i ett kvallopp i Holland på lördag.

För nästan precis ett år sedan vann Robert Bi Copenhagen Cup på nytt världsrekord.
Han fick avbryta vinterns Prix d'Amerique-satsning på grund av magproblem, men är på lördag tillbaka i ett kvallopp på Wolvega.

Publicerad:

Italienfödde sexåringen Robert Bi (e. Toss Out) noterade svettiga 1.10,0a/2.011 meter när han närmast slog Maven i Copenhagen Cup i maj förra året. Det blev även en fullträff i EM för femåringar på Jägersro och det såg länge också bra ut under vintermeetinget i Paris. Hästen slutade tvåa bakom Lionel i Prix Tenor de Baune den 27 december, men floppade sedan helt hemma i Holland den 15 januari. Därmed blev det inte någon start i Prix d'Amerique.
– Det var magproblem som ställde till det. Robert Bi fick medicin och var ganska snabbt tillbaka i bra skick. Däremot hade han en hel del avelsarbete framför sig och vi ville inte stressa igång honom för tidigt då det gällde tävlingsbiten. Jag tror att han ligger på runt 35 ston, berättar tränaren Paul Hagoort.

Den sistnämnde är nöjd med hur Robert Bi tränar för dagen och tänker ta ut honom i ett kvallopp på Wolvega nu på lördag.
– Tanken är sedan att Robert Bi ska starta i Prix Chambon på Vincennes den 3 juni. Därefter är även Prix Reine Balliere aktuellt på samma bana den 26 juni.

Har du tittat något på eventuella Nordiska starter för hästen?
– Visst kan det bli aktuellt, men jag tar först de här två franska loppen. Därefter får vi utvärdera och lägga upp nya matchningsplaner, svarar Paul Hagoort.

Robert Bi har så här långt tagit 16 segrar och tjänat cirka 8,5 miljoner kronor.

Se Copenhagen Cup 2015 här:

https://www.youtube.com/watch?v=gajC0KCaST8

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.