Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bi mot Frankrike

Foto: JEANNIE KARLSSON
Robert Bi vid segern i Europeiskt Femåringschampionat. Foto: JEANNIE KARLSSON

Paul Hagoorts stjärna Robert Bi är på gång mot det franska vintermeetingets storlopp.

Publicerad:

Robert Bi, med 858.042 euro på kontot, har det varit tyst om sedan han vann Europeiskt Femåringschampionat på Jägersro i slutet av juli. För franska travsajten Equidia.fr berättar nu den holländske tränaren om stausen på sin stjärna och  avslöjar dessutom vinterns matchningsplan.
”Robert drabbades av en halsinfektion efter Europamästerskapet för femåringar på Jägersro och fick vila en stund, men nu är han igång och tränar för fullt.”
Toss Out-sonen gick ett banjobb inne på Wolvega för någon vecka sedan och Hagoort var belåten. Comebacken kommer ske på just på Wolvega i Prijs der Giganten den 6 november.
”Vinterns stora mål är Prix Tenor de Baune på Vincennes den 27 december", berättar han vidare.
Det stora femåringsloppet ger vid vinst en direktplats till Prix d'Amérique i slutet av januari. Resan till Frankrike börjar i slutet av november och den 5 december funderar Hagoort även på att starta Robert Bi i grupp 2-löpningen Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.