Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rocky mot storlopp

Foto: ALN
Rocky Winner ska prova monté och siktas mot storloppet Prix de Cornulier. Foto: ALN

Jörgen Westholm-tränade Rocky Winner har testats under sadel på Grosbois i dag och kommer eventuellt att siktas mot storloppet Prix de Cornulier den 24 januari.

Publicerad:

Det är Trav Og Galopp-Nytt som skriver på sin hemsida att norskägde Rocky Winner (e. Credit Winner) tidigt i dag testades av självaste Franck Nivard i monté på träningsanläggningen Grosbois.
– Hästen var i fin balans och verkar stark och bra, sade Nivard efteråt.

Prix de Cornlier avgörs alltså den 24 januari; veckan före Prix d'Amerique. Det är dock nya regler för att få starta och Rocky Winner måste gå ett montélopp före Prix de Cornulier. Därför kommer hästen enligt TGN att starta i Prix Djerid den 17 januari. Sedan beror det förstås mycket på hur hästen presterar där hur det sedan blir med en eventuell start i Prix de Cornulier. Här väntar ett förstapris på 315.000 euro!

Rocky Winner segrade i Norrlnändskt Varmblodsmästerskap på Bergsåker (tillika guldförsök) den 31 oktober. Sedan bar det iväg till Frankrike, där hästen inledde med seger direkt i Prix de Montignac-Charente på Vincennes. Sedan har han även varit diskad och femma. Hästen har sammanlagt tagit fem segrar i Frankrike, men nu ser det ut att bli montédebut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.