Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rusty Dust femma i comeback

Foto: null
Rusty Dust.

Danske Kriterievinnaren Rusty Dust gjorde comeback efter lång frånvaro igår och svarade för en fullgod insats som femma på Charlottenlund.

Publicerad:

Sjuårige Rusty Dust (e. Great Challenger-Hey Day Dust) har varit drabbad av virussjukdom och gaffelbandsskada och hade egentligen lagt tävlingsskorna på hyllan, men igår gjorde Tomas Malmqvists häst comeback.

Rusty Dust gjorde faktiskt första starten sedan treåringssäsongen och han fick ingen lätt löpning i Påskeharen på Charlottenlund. Hästen, med Kasper K Andersen i sulkyn, fick trava först i andraspår hela vägen och han såg stark ut till 300 kvar, men över upploppet tröt krafter förståligt.
Han fick nöja sig med femtepriset på 1.14,6/2.020 meter. Vann gjorde Scirocco Sisa och och Steen Juul som hade smugit med i Jägersrohästens rygg. Han noterade 1.13,9/2.020 och tjänade 12.500 danska kronor.

Rusty Dust har totalt i karriären vunnit tio av 20 starter och ståtar med 1,2 miljoner danska kronor på kontot. 2011 segrade han i Kriteriet i Danmark.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.