Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Scarlet Turgot överlägsen

Foto: GERARD FORNI
Scarlet Turgot fortsätter att imponera. Foto: GERARD FORNI

Årets Prix de Cornulier-vinnare Scarlet Turgot hade uppvisning i montéloppet Prix Theophile Lallouet.

Publicerad:

Det var Torre Crepin (e. Capriccio) som dirigerade i ledningen medan Alexander Abrivard avvaktade med Scarlet Turgot (e. Dahir de Prelong) i andra par utvändigt i detta grupp II-lopp. När attacken sattes in var det dock inget snack om vilken som skulle vinna loppet. Nej, årets Prix de Cornulier-vinnare visade sig överlägsen på 1.12,9/2.700 meter. Förstapriset var 54.000 euro.

I grupp II-löpningen Prix Paul Leguerney blev det betydligt hårdare i mål. Här var det Calita Wood (e. Goetmals Wood) som blev den slutliga ledaren. Men det var två smygkörda hästar som gjorde upp till slut. Cylee Nevele (e. Sam Bourbon) fick nosen först efter attack från andra par utvändigt. Med det blev väldigt hårt i mål mot Clarabelle (e. Ready Cash), som smög med perfekt i tredje par invändigt. Förstapriset här var 54.000 euro och segerstiden skrevs till 1.15,4/2.850 meter.

Ytterligare ett grupp II-lopp avgjordes i dag på Vincennes. Där var det Pierre Vercruysse som drog det längsta strået bakom Cobra Blue (e. Fortuna Fant), efter att ha pressat sig till spets. Men både måltvåan Cliff du Pommereux (e. Love You, dödens) och trean Cyprien des Bordes (e. Ouragan de Celland) närmade sig mycket sista biten. Förstapriset var även här 54.000 euro och segertiden stannade vid 1.13,4/2.850 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.