Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för montédrottningen

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Ulsruds Tea är obesegrad i monté efter tolv starter. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Igår var det V75 på Bergen och norrmännen gav kallblodsmonté chansen att vara med på V75-kupongen och det gjorde de rätt i. Ulsruds Tea och Vassbö Fakse bjöd på en spännande duell som slutade med nytt världsrekord.

Publicerad:

Ulsruds Tea är montédrottningen i Norge och igår hade hon en tuff uppgift med 40 meters tillägg på Vassbö Fakse. De två bjöd på en spännande duell sista varvet och i de sista stegen kopplade Ulsrud Tea greppet och vann på den fantastiska tiden 1.21,1/1.660 meter.

– Hon gjorde ett helt sinnesjukt lopp med tredjespår och dödens och höll farten strålande. Det här stoet är helt fantastiskt. Jag är mycket lycklig som fått chansen på en sådan här hästen. Jag trodde vi hade förlorat i sista sväng, men hon kämpade hela vägen. Jag hade en bra känsla när vi passerade mållinjenm sa ridande Kristine Kvasnes efter loppet.

Det torde vara nytt världsrekord i voltstart för kallblodsmonté. Hon är även snabbaste i autostart med 1.20,4a/1.609 meter. Gårdagens seger var hennes tolfte start i monté och är fortfarande obesegrad i disciplinen. Förstapriset i Rappfots Äreslopp var 50.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.