Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin till Bjerke

Foto: null
Foto: Martin Langels/ALN

För en månad sedan blev norska trion Support Justice, B.B.S.Sugarlight och Lionel klara för Oslo Grand Prix. Nu har Bjerketravet även hittat en häst utanför landets gränser.

Publicerad:

Det är USA-födde femåringen Victory Bonsai (e. Kadabra), som tränas Heikki Korhonen i Finland och delägs av Kari Lähdekorpi.
- Victory Bonsai blir loppets joker, säger Oslo Grand Prix-generalen Arnlioth Heltberg till Bjerkes hemsida.

Hästen imponerade i samband med Finlandia-Ajo på Vermo i söndags. Med sin ordinare körsven Mika Forss segrade han på 1.11,2a/2.100 med krafter sparade och utan att ha fått något gratis. Victory Bonsai har vunnit 18 av karriärens 28 starer och tjänat 103.593 euro.

Oslo Grand Prix körs på Bjerke söndag den 12 juni med 1,5 miljoner norska kronor till vinnaren. Distansen som gäller är 2.100 meter autostart. B.B.S.Sugarlight, som idag blev klar för Elitloppet, är titelförsvarare.
Inbjudan till Oslo Grand Prix är Daniel Redéns Call Me Keeper, som ståtar med sex raka segrar på fransk mark.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.