Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin vann GNT-etapp

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Matthieu Abrivard körde vinnaren Vostania de Viette. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Idag kördes den åttonde etappen av den franska storloppsserien Grand National du Trot i Saint-Malo. Seger gick till sexåriga segermaskinen Vostania de Viette, som verkligen tänt till i år.

Publicerad:

Sexåriga Vostania de Viette (e. Prodigious) inledde inte karriären något märkvärdigt och hade bara tre segrar på de första 55 starterna i karriären, men sedan april har det hänt något. Då vann hon ett lopp i Amiens och efter det har framgångarna kommit ordentligt. Det har var nionde starten sedan dess och sjunde segern.

Dagens seger i grupp III-loppet Grand National du Trot var värd 40.500 euro för det Emmanuel Varin-tränade stoet och den absolut största i hennes karriär hittills. I och med segern passerade hon precis 300.000 euro insprunget. Segertiden skrevs till 1.15,0/2.950 meter.

Tvåa i loppet blev Val Royal (e. Capriccio). I och med den segern tog han över ledningen i den totala sammanställningen i Grand Naional du Trot före den tidigare ledaren Vinci de l’Abbaye, som inte var med i dagens lopp.

De två toppstona Anna Mix (e. Ludo de Castelle) och Talicia Bella (e. General du Pommeau) var med i loppet, men stod med 50 meters tillägg och fick preparélopp. För Anna Mix var det första starten sedan andraplatsen i Prix de Paris i vintras.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.