Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräll i Skive

Foto: HANOLD/ALN
Jeppe Juel nöjt i vinnarcirkeln. Foto: HANOLD/ALN

Derbyvinnaren Axel var inte på topp och det bäddade för skräll i Grand Circle Fyraåringschampionat för hingstar och valacker i Skive idag.

Publicerad:

Christoffer Eriksson frontade med Tomas Malmqvists Alex Tröjborg (e. Great Challenger) från innerspår och första 500 meterna öppnades efter 1.12,0. När spetsstriden var avgjord fick Jägersrohästen dämpa tempo och första varvet passerades i underkant av 1.14.

I det läget styrde Rene Kjär på i tredjespår från sjätte ytter med Derbyvinnaren och den stora favoriten Axel (e. Love You), men han fick det inte att bita och såg aldrig segerfarlig ut.

Istället skulle det stå mellan täthästana och när Jeppe Juel kastade ner egentränade Armani VP (e. Varmody Lobell) på open strech bet det bra. Hästen avväpnade ledaren utan större bekymmer och segrade på 1.13,5a/2.060 meter. Det här var Jeppe Juels tredje fullträff i Grand Circle Fyraåringschampionat. 2014 satte han dit Tripolini VP och 2013 segrade han med Stelton.

- Hästen har svarat bra på goggles på sistone och idag körde vi utan skor. Han kändes stark hela vägen och det kändes bra när vi fick fritt på open stretch. Armani VP fick perfekt resa i fin rygg, men samtidigt tyckte jag att det var vår tur idag, sade Juel.

Inför söndagens lopp hade fyraåringen 123.365 danska kronor på kontot och förstapriset i Grand Circle Fyraåringschampionat uppgick till 183.000 kronor.

Från tredje inner spurtade Apollo Damgård (e. Brandy dei Fiori) och Axel Jacobsen in som tvåa. Tredjepriset gick till spetshästen.

- Min häst var bra, men han blev för pigg och lade bort för mycket krafter, sade Tomas Malmqvist om Alex Tröjborg.

Sto överraskade

I snabbloppet skrällde stoet Rina Chen Hai (e. Victory Party) mot betydligt mer meriterade konkurrener. Åttaåringen gynnades av tuff körning i inledningen och hon spurtvann på 1.12,8a/2.060 meter i händerna på Rene Kjär. Torben Hovgaards häst belönades med 15.000 danska kronor.

- Det blev optimalt för oss, konstaterade Kjär.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.