Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Smakstart för Prinsen

Foto: HANOLD/ALN
Prince di Poggio, här med Ulf Ohlsson. Foto: HANOLD/ALN

Prince di Poggio fick en smakstart i sitt nya hemland och för tränaren Vincent Lacroix.

Publicerad:

Den tidigare Bengt Holm-tränade sexåringen inledde i andra ytter för Eric Raffin, men tappade draghjälpen 600 meter från mål. Prince di Poggio var väldigt löpsugen och drog till täten i sista sväng och hade till slut en betryggande marginal ner till tvåan Perfect Power (andra ytter), som ju tidigare tränades av Peter Untersteiner. 
Segertiden blev 1.14,5/2.850 meter och förstapriset var 42.750 euro.
Lutfi Kolgjinis Paparazzi kördes tidigt till spets, släppte efter knappt en kilometer bara för att köras till ledningen igen med hälften kvar att springa. 600 meter från mål rundades hästen och över upploppet föll han tillbaka ännu mer. 
Örbäckens Cruella tränades tidigare av Claes Svensson, men gjorde nu första starten för Fabrice Souloy. Hästen kördes snällt invändigt som fyra-femma och var aldrig med i bilden. 
Björn Goop körde Dagfinn Aarums Kalle, men där började det direkt med galopp och diskvalifikation.
Elit Håleryd placerades i femte ytter, men kördes fast där och när luckan kom hade Mats Bucht-hästen alldeles för långt fram och för lite tid för att hinna uträtta något. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.