Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Smörresa gav seger

Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ
Mario Minopoli Jr. körde vinnaren Totoo del Ronco. Foto: STEFAN MELANDER/STALLTZ

Det körs storlopp runt om hela Europa idag och i Neapel avgjordes grupp II-loppet Gran Premio Regione Campania för fyraåringar med 77.000 euro i total prissumma.

Publicerad:

Segern gick till Totoo del Ronco (e. Ganymede) efter en perfekt styrning av Mario Minopoli Jr, även om det fanns lite tur under vägen också. Totoo del Ronco hittade ner i tredje invändigt från start, men på bortre långsidan galopperade hästen framför och Ganymede-sonen kunde komma upp i rygg på ledaren. In på upploppet kom luckan och han avgjorde väldigt enkelt.

Det var karriärens största seger hittills för Totoo del Ronco, som ifjol också vann grupp II-loppet Gran Premio Marche.

Tvåa blev Tulum (e. Algiers Hall) som spurtade sylvasst längst ut i banan och hann precis fånga in Talabarteria (e. Love You) i striden om andraplatsen. Segertiden skrevs till 1.12,3a/1.600 meter och han var fyra tiondelar före de andra hästarna på pallen.

Fjolårets italienske derbyvinnare Testimonial Ok (e. Varenne) gick i ledningen och såg ut att ha kontroll på det in på upploppet, men hade inget svar när hästarna ställde frågan och fick nöja sig med fjärdeplatsen. Femma blev favoriten Troja d’Asolo (e. Varenne) som blev över i tredjespår, men hittade ut i tredje utvändigt och drog fram attackerna i sista sväng, men orkade inte hela vägen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.