Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snygg triumf av montésto

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Matthieu Abrivard red Bellissima France till seger i Paris. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

I eftermiddags reds Prix Joseph Lafosse (€120.000) på Vincennes och segern gick till Bellissima France med sin tränare Matthieu Abrivard på ryggen.

Publicerad:

Prix Joseph Lafosse (€120.000) är ett femåringslopp i monté som hade lockat nio hästar. Tempot var inte snabbare än 1.15,7 första 1.200 meterna och Bellissima France (e. Blue Dream) låg lugn i dödens i inledningen, men efter drygt halva distansen blev stoet avlöst.

Med sin tränare Matthieu Abrivard i sadeln reds hon ganska avvaktande, men i början av upploppet fick femåringen anfallsorder och hon spurtade till lätt seger på 1.14,2/2.700 meter. Bellissima France, som gjorde första starten sedan i september, belönades med 54.000 euro. Totalt har stoet nio segrar och över 500.000 på kontot.

Bilibili (e. Niky) spurtade in som tvåa med Alexandre Abrivard på ryggen. Bronspengen gick till vinarhålets Booster Winner (e. Love You). Med Eric Raffin i sadeln hade hästen kort grepp i början av upploppet. Black D'avril och David Bonne svarade för en hastig attack i sista sväng och var gott gåendes när han galopperade in på upploppet. Det kan ha varit segern som rök där.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.