Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Souloy stängs av ett år

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Fabrice Souloy stängs av ett år samt får 15.000 euro i böter. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Ett års avstängning och 15.000 euro i böter. Det är straffet som franske topptränaren Fabrice Souloy kommer att få av det franska travförbundet. Detta efter att hans häst Lover Face uppvisat ett positivt dopingprov i avseende på kobolt.

Publicerad:

Det är den välrenommerade franske travjournalisten Fabrice Theil på Paris Turf som berättat om det här straffet för travservice.dk. Det var efter en tredjeplats i Cabourg den 22 juli som det togs dopingprov på Lover Face. I detta upptäcktes spår av kobolt.

I en artikel i dag i Paris Turf berättas i detalj om de kommande dopingavstängningarna för tränarna Fabrice Souloy (Lover Face), Philippe Bengala (Avenir Classique), Salvatore Campolo (Uno de Villeneuve), Dominique Raffini (Sud) och Xavier Fontaine (Arragorn de Buliere), som ska offentliggöras i en bulletin från SECF den 29 december. Samtliga har haft hästar som fastnat i dopingtester i avseende på kobolt. Det kommer att bli ett års avstängning och 15.000 euro i böter för samtliga utom Campolo, som får 30.000 euro i böter. De aktuella tränarna får även beträdandeförbud på alla travbanor under UET:s flagg under ett år. Hästarna i fråga blir också avstängda från tävling under ett år.

Enligt Paris Turf träder avstängningarna i kraft redan den 2 januari. Fortfarande återstår det dock att bli klar med kobolthärvan i Norden från Elitloppet och Oslo Grand Prix. Där är det de fyra tidigare Souloy-hästarna Un Mec d’ Heripre, Your Highness, Lionel och Timone Ek som alla lämnat positiva dopingprov i avseende på kobolt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.