Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spåren klara

Foto: JEANNIE KARLSON
Timoko och Björn Goop på Vincennes. Foto: JEANNIE KARLSON

Två svensktränade hästar är med i årets upplaga av Prix de France (€400.000) och dessutom har två svenska kuskar uppsittningar.

Publicerad:

Söndagens Prix de France (€400.000) på Vincennes är ett högklassigt lopp där titelförsvararen Timoko ska försöka sätta stopp för Prix d'Amérique-vinnaren och superstjärnan Bold Eagle.
Robert Berghs Kadett C.D. har framspår, vilket även Stefan P Petterssons Prix d'Amérique-trea Oasis Bi har. Björn Goop kör titelförsvaren och på nytt sitter Örjan Kihlström i sulkyn bakom norske Lionel.

Prix de France
2.100 autostart
Förstapris: 180.000 euro

1. Tiego d’Etang
2. Pascia’ Lest
3. Univers de Pan
4. Voltigeur de Myrt
5. Kadett C.D. (Dominik Locqeneux kör)
6. Oasis Bi (Franck Ouvrie)
7. Timoko (Björn Goop)
8. Bold Eagle
9. Un Mec d’Héripré
10. Soléa Rivellière
11. Lionel (Örjan Kihlström)
12. Vanity Matters
13. Anna Mix
14. Bird Parker
15. Trebol
16. Vaillant Cash

FAKTA

Vincennes

Vincennes belägen i Parisförorten Joinville le Pont är Frankrikes största och viktigaste travbana. Under vintermeetinget från november till februari körs det trav nästan varje dag. Stora banan mäter 1.975 meter, lilla banan 1.325 meter. I båda fallen tävlar man i rätvarv och höjdpunkten på året är sista söndagen i januari då Prix d'Amérique avgörs.
Vincennes hemsida

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.