Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spartan Kronos tapper tvåa

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Spartan Kronos visade fortsatt toppform. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Spartan Kronos var stor favorit i Prix de Grasse för fem- och sexåringar, men efter en tappstart gjorde han en mycket tapper insats utan att få vinna. Fast vinnaren behöver inte skämmas för sig, Roxanne Bar gjorde en minst lika bra insats.

Publicerad:

Spartan Kronos (e. Muscle Hill) och Roxanne Bar (e. Exploit Caf) voltade upp bredvid varandra mitt i banan, men båda hästarna kom iväg dåligt och tappade 20 meter felfritt. De följde sedan med i attackerna i tredjespår när de började dras upp i tredjespår efter halva loppet.

Mitt i sista sväng attackerade Conrad Lugauer i fjärdespår och Roxanne Bar kunde fortsätta att följa med i hans rygg innan Roberto Andreghetti vred ut sitt sexåriga sto som säkert kunde koppla ett grepp. Det var andra segern på tre starter sedan Catello Savarese har ryckt alla fyra skorna på sitt duktiga sto.

Segertiden skrevs till 1.12,4/2.700 meter och förstapriset var 36.000 euro. Spartan Kronos fick samma tid som vinnaren och tjänade 20.000 euro. Där bakom blev det mer svenskt, Robert Bergh-tränade As Dore (e. Coktail Jet) flög fram till tredjeplatsen och svenskägde Rue du Bac (e. Infinitif) blev fyra med Björn Goop i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.