Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spets hela vägen

I grupp III-löpningen Grand Prix de la Ville de Reims, tillika sjunde etappen av löpningsserien Grand National du Trot, blev det en enkel spetsseger för Sire de la Creuse med tränaren Jean Francois Senet i sulkyn.

Publicerad:

Nioårige valacken Sire de la Creuse (e. Ildo de Fleurac) kördes till täten redan in i första sväng i detta långlopp på högervarvsbanan i Reims och svarade en liten tryckare från utvändige Ursa Major (e. Ganymede) efter cirka 1000 meter. Sedan var det ganska lugnt och inne på upploppet blev det inte mycket mer spännande trots den dryga distansen. Från tredje/fjärde par utvändigt spurtade  Tiger Danover (Ipsos de Pitz) med Elitloppskusken Gabriele Gelormini i sulkyn starkt, men kom aldrig i farlig närhet. Tredjeplatsen gick till Vanna Coletto (e. Lejacque d'Houlbec) för Jos Verbeeck, som fick en smygresa i ledarryggen.
Segertiden skrevs till 1.15,1/3.725 meter och förstapriset var 40.500 euro. Det här var Sire de la Creuses första seger för året.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.