Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stor dag för familjen Abrivard

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Chanceliere Citrus drog i överlägsen ledning hela loppet. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Framgångarna för Laurent Claude Abrivard och sonen Alexandre fortsätter på Vincennes och de följde upp segern i Prix d’Essai med att vinna dagens högst doterade lopp, montéloppet Prix du President de la Republique för fyraåringar med Chanceliere Citrus.

Publicerad:

Goetmals Wood-dottern Chanceliere Citrus var helt i en egen klass när Prix du President de la Republique reds på söndagseftermiddagen. Alexandre Abrivard lät henne springa på i ledningen och höll ett 1.13-1.13,5-tempo några längder för det övriga fältet. Det försprånget höll hon hela vägen in i mål och tangerade stallkamratens Bilibili löpningsrekord som han slog ifjol, 1.13,0/2.850 meter.

Chanceliere Citrus visade tidigt ganska bra fart i sulky, men var hopplöst osäker och galopperade bort sig i elva av de 13 första starterna i karriären. I april i år testade de i monté för första gången och efter det har hon skött sig nästan prickfritt. Efter att vunnit ett vanligt lopp i montédebuten på Vincennes testades hon i grupp II-loppet Prix Rene Palyart och slutade trea. Det följde hon upp med att vinna grupp II-loppet Prix Henri Balliere i Caen i mitten av maj.

Efter en fjärdeplats i preparen inför det här var Chanceliere Citrus nu redo för den här toppinsatsen och visade att hon blir att räkna med i alla montélopp framöver. Alexandre Abrivard har haft ett toppår och det här var årets tredje grupp I-seger, varav den andra idag. Han vann även det största montéloppet i världen, Prix de Cornulier, tidigare i vintras med Scarlet Turgot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.