Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storfavoriten förlorade

Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN
Alexandre Abrivard tog hem grupp II-lopp i monté. Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN

Jättefavoriten Booster Winner fick ge sig för andrahandaren Bilibili i grupp II-loppet Prix Leon Tacquet i monté.

Publicerad:

Sju femåringar gjorde upp om förstapriset på hela 54.000 euro och med Booster Winner (e. Love You) som 1,50-favorit. Det var också Eric Raffin som tidigt sände Booster Winner till ledningen och där framme höll ett tempo på strax under 1.11 första 1.200 meterna. In i sista kurvan var det bara Bilibili (e. Niky) som kunde följa och blev rejält närgången inne på upploppet. Inte bara närgången utan för Alexandre Abrivard kopplade Bilibili enkelt segergreppet samtidigt som Booster Winner tappade travet och blev diskad som tvåa. Det här var faktiskt andra gången som Booster Winner fick ge sig för Bilibili. Det var sak samma i det franska montéderbyt för fyråaringar, Prix du President de la Republique, förra året.

Andraplatsen gick nu istället, på behörigt avstånd, till Biscuit Delavera (e. Ludo de Castelle). Segertiden stannade vid 1.12,0/2.175 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.