Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger till Chapeau

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Chapeau och Christophe Martens. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Tidigare Stig H Johansson-tränade Chapeau har verkligen hittat stilen hos bröderna Martens och igår kväll vann Love You-sonen Grand Prix de Vincennes (€90.000) i Cagnes-sur-Mer.

Publicerad:

Christophe Martens tog hand om täten i första sväng med Chapeau, men släppte ledningen på första bortre långsidan. Drygt 800 kvar tog duon dödspositionen och redan vid upploppets början hade Chapeau avgjort tillställningen.

Förvisso försökte Potenza Om att gå i närkamp inne på upploppet, men Chapeau svarade enkelt och gick ifrån med ett par längder. Segertiden skrevs till 1.15,3 över 2.925 meter. För Chapeau var det andra raka segern på franska rivieran och för en månad sedan vann han Prix de Barcelone (€55.000).

Sedan Chapeau lämnade Stig H Johanssons träning efter försäljning och en tredjeplats i Prix d'Angouleme på Vincennes den 1 januari i år har hästen på tre starter tjänat 73.650 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.