Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storskräll i Turin

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Det skrällde rejält genom 36-oddsaren Urlo dei Venti i Gran Premio Carlo Marangoni. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Det slutade med en jätteskräll genom Urlo dei Venti och Manuele Matteini i den öppna klassen av grupp I-loppet Gran Premio Carlo Marangoni.

Publicerad:

Det blev körning i omgångar och flertalet ledarbyten. Det här gynnade Urlo dei Venti (e. Mago d'Amore), som från sitt 13:e spår bakom bilen hamnade bland de sista. Manuele Matteini följde med som trea i tredjespår på den sista bortre långsidan och attackerade själv cirka 600 kvar. Det bet väldigt bra och ledande Ursa Caf (e. Exploit Caf, slutade trea) blev ett enkelt byte redan genom slutsvängen. Segern på 1.14,0a/2.100 meter skrevs som väldigt säker närmast Uragano Trebi (e. Nad Al Sheba), som fick en resa i tredje invändigt/dödens och sedan vinnarhålet.

Det här handlade om Urlo dei Ventis fjärde seger i tolfte starten, men första fullträffen för det här året som treåring. Förstapriset var 64.400 euro.

I stoavdelningen av Gran Premio Carlo Marangoni blev det en rivig upploppsduell mellan Erik Bondo-tränade Unicka (e. Love You) och Unison Kronos (e. Donato Hanover) med Roberto Andreghetti i sulkyn. Den sistnämnde inledde i andra ytter, vilken dock blev dödens ut på sista bortre långsidan. In i sista kurvan övertog Unison Kronos ledningen från Una Bella Gar (e. S.J.'s Photo), men fick inne på upploppet sträcka vapen mot Unicka, som kördes till segern av Pietro Gubellini. Segerekipaget fick en bra resa i tredje-andra par utvändigt. Det här var hästens nionde seger i elfte starten! Förstapriset var 23.000 euro och vinnartiden blev 1.12,3a/1.600 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.