Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stortränare fast för doping

Foto: stalltz.se
Ron Burke. Foto: stalltz.se

USA:s främste sulkytränare Ron Burke och Julie Miller – nia i tränarligan – har fastnat i dopingkontroll med smärtstillande medlet Glaucine. Det har fått Meadowlands ägare Jeff Gural att reagera.

Publicerad:

– Även om jag är för närvarande på semester, har jag blivit medveten om att till synes flera tränare på Yonkers Raceway inklusive Julie Miller och Ron Burke har haft hästar som testat positivt för glaucine. Som ni vet, Miller tränar flera hästar för mig och Burke Gural Hanover, en häst som jag är delägare i. Båda tränarna har redan hört av sig till mig och kraftfullt förnekat anklagelserna, säger Jeff Gural till harness link.com.

Dopingmotståndaren Jeff Gural är ovetande om några officiella åtgärder vidtagits av New York Gaming Commission (NYGC) eller Yonkers Raceway.

– Jag har försökt att få mer information om vilken typ av tester som gjorts, så att vi kan göra vår egen analys och dra egna slutsatser. Jag vill vara tydlig; Vi planerar att se vilka åtgärder som eventuellt fattas av NYGC och Yonkers Raceway innan vi gör någonting, säger Jeff Gural.

New York State Gaming Commission har inte vidimerat de positiva dopingproverna.

– The Gaming Commission kommer inte att kommentera eller uttrycka en åsikt om rykten eller spekulationer om någon häst eller person. Vid denna tidpunkt kan Gaming Commission inte bekräfta eller förneka positiva testresultat för tränarna ifråga, säger Lee Park, kommunikationsdirektör för New York State Gaming Commission.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.