Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST:s tandlösa reglemente

Foto: null
Yannick Gingras brydde sig inte om att han var avstängd utan körde på två olika banor igår.

Yannick Gingras stängdes av under Elitloppshelgen för bland annat felaktig drivning, men det hindrade inte honom för att köra på två banor (!) igår i USA trots att han var – ja, just det! – avstängd!

Publicerad:

Först körde Yannick Gingras Pinkman och ytterligare fem hästar på Tioga Downs på eftermiddagen. Senare på kvällen tog han plats i sulkyn bakom fyra travare på Pocono Downs!

Yannick Gingras struntade alltså i den avstängning som han erhöll för felaktigt bruk av körspö – 5.000 kronor i böter och avstängd 12-14 juni –  i samband med att Pinkman vann Fyraåringseliten på Solvalla.

Det är inte första gången inte ST:s regler efterlevs. Nyligen – den 6 juni – tog Fabrice Souloy ut El Catwalk i ett lopp trots att hästen var belagd med startförbud. El Catwalk vann dessutom loppet i Chatelaillon-La Rochelle.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.