Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Super-Silje" snabbt tillbaka

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Lannem Silje. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Efter 30 raka segrar åkte Lannem Silje på pumpen i Jacob Meyers Pokallopp i Oslo förra helgen. På Leangen var hon snabbt tillbaka i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Det norska superstoet inledde från dubbla tillägg och syntes som fyra i andraspår medan värsta motbudet  S.T.C.C.Faksa och Tom Erik Solberg fick dirigera farten till 29,4 första 500 meterna och 1.30,2 första kilometern.
Inför slutvarvet körde Tor Wollebaek fram Lannem Silje i dödens och då blev det genast bättre fart på tillställningen. 
– Hon blev bara piggare och piggare ju närmare mål vi kom trots att banförhållandena varken passade på Bjerke eller här i Leangen, sade Wollebaek. 
I sista sväng pressade "Super-Silje" ledaren i galopp, skaffade sig några sköna längder och vann sedan enkelt på nya banrekordet 1.24,3/2.180 meter. 
I vinnarcirkeln pressade intervjuaren tränaren Ola M. Skrugstad om det blir en satsning mot Elitkampen på Solvalla under Elitloppshelgen och Skrugstad lät väl inte helt fientlig till den idéen.
Förstapriset var 70.000 norska kronor och på andraplats följde Elmer och trea var Töffe Toft. Svenske Trippa Undan galopperade bort sig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.