Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Svanen" slog till

Foto: MIA TÖRNBERG
Åke Svanstedt. Foto: MIA TÖRNBERG

Igår räknade Åke Svanstedt-tränade Tuscanellie in andra försöksvinsten i SOA Bonus Trotting Series ($25.000) på Yonkers Raceway för treåriga och äldre travare.

Publicerad:

Fyraåriga stoet Tuscanellie (e. Andover Hall-Ornellaia) kördes till vinst av Daniel Dube. Trots en resa utan rygg kunde stoet plocka ner ledande Newcastle med hals på 1.12,9/1.609 meter och förstapriset uppgick till 12.500 dollar.

För Tuscanellie var det andra årssegern i femte starten och den sjätte triumfen totalt i karriären på 17 starter.

Åke Svanstedt kunde också glädja sig åt ett tredjepris i ett annat försök i SOA Bonus Trotting Series, men Mergatroid fick se sig slagen av Marcus Melander och Doubleday, som i sin tur fick sträcka vapen mot A List Lindy (e. Lucky Chucky-Lindy'sleadinglady) och Matt Kakaley. Vinnartiden skrevs till 1.12,5, medan både Doubleday och Mergatroid noterade 1.12,7.

Ytterligare ett försök avgjordes i SOA Bonus Trotting Series och det vanns av Maestro Blue Chip (e. Credit Winner-Up Front Hotsey) och Tim Tetrick från rygg ledaren på 1.11,9.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.