Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt dubblade

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Colbert och Åke Svanstedt. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Åke Svanstedt vann dubbelt på Harrah's Philadelphia idag och största triumfen kom bakom Courant- och Knutsson Trotting-ägde Colbert i finalen i The Stallion Series ($40.000) för treåriga hingstar och valacker.

Publicerad:

Colbert (e. Cantab Hall-Domestic Diva) försvarade ledningen från början, men valde senare att släppa ifrån sig taktpinnen för att i sista sväng glida ut i andra utvändigt. Attacken sattes in ute i tredjespår i slutsvängen, greppet kopplades på ledande Mesmerized tidigt på upploppet, men det tog emot sista biten och det skiljde bara hals i mål på 1.12,7/1.609 meter.

Åke Svanstedt spetsvann också med Danish Durango (e. Andover Hall-Danish Diamond) i ett lopp med 7.000 dollar till vinnaren. Från ledningen vann treåringen på 1.12,5. Delade andraplatsen gjorde Marcus Melander och Clifton Beach med April Rose på 1.13,0.

De treåriga stonas final i The Stallion Series ($40.000) gick till Murderers Row (e. Donato Hanover-Housethatruthbuilt) och Tim Tetrick på 1.11,5 och även här var segermarginalen hals. Trea slutade Jenny Melanders Wouldn't Itbesweet (e. Cantab Hall) på 1.11,9 och fyra på samma tid var Åke Svanstedt och Scented Roses (e. Cantab Hall).

Anette Lorentzon kunde också räkna in en triumf med Apricot Sour (e. Well Said-Artocotic) i finalen i The Stallion Series ($40.000) för treåriga passgångarston. Från ledningen utklassade hon sina motståndare med närmare sju längder på 1.09,6.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.