Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska framgångar i USA

Foto: HANOLD/ALN
Marcus M Melander kunde räkna in en tränarseger på Yonkers igår. Foto: HANOLD/ALN

Det kördes tolv lopp igår kväll på Yonkers och tre av dem vanns av svenska hästar.

Publicerad:

Första vinnaren var Marcus M Melanders Doubleday (e. Crazed), som vann tillsammans med Brian Sears i sulkyn. Treåringen hamnade långt ner i fältet efter en långsam start, men gick starkt genom sista sväng och hann fram precis på mållinjen. Förstapriset var 10.000 dollar och segertiden blev 1.14,3a/1.609 meter.

Två lopp senaste var det Nancy Johansson som fick ställa sig i vinnarcirkeln tillsammans med Western Pioneer (e. Western Ideal). Den treårige passgångaren vann från rygg på ledaren och Mark Macdonald kunde köra rakt fram över upploppet då ledaren bröt ut ett spår. Segertiden blev 1.10,4a/1.609 meter och för det fick han 12.500 dollar.

Åke Svanstedt var själv på Pocono och körde på tisdagen och lämnade över Crecent Fashion (e. Muscle Hill) till Daniel Dube, som förvaltade chansen på bästa sätt. Som stor favorit körde han till ledningen in i sista sväng och stack undan med fem längder före Staffan Linds Muscles And Spice (e. Muscles Yankee). Även han belönades med 12.500 dollar och efter av avslutat sista quartern efter 1.11,1 blev segertiden 1.12,3a/1.609 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.