Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenska framgångar på Vincennes

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Donttellmeanymore tog årets tredje seger på Vincennes. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Det kördes fina lopp på Vincennes igår och det blev en svensk seger och en andraplats när kvällen summerades.

Publicerad:

Andover Andover-sonen Donttellmeanymore har firat stora framgångar i Frankrike under vintern och igår tog han årets tredje seger på Vincennes när han vann Prix Hygica. Jean Michel Bazire hittade ner i rygg på ledaren i första sväng, men valde tidigt att gå ut i andraspår där han omväxlande fick dödens och ryggresa.

I sista kurvan attackerade Jean Michel Bazire och den Wallén Invest-ägda sjuåringen kunde sticka undan till en säker seger. Förstapriset var 21.600 euro och segertiden skrevs till 1.13,4/2.700 meter.

Den svenska andraplatsen togs av Lutfi Kolgjinis Archangel Am, som verkligen har hittat tillbaka till formen. Pierre Vercruysse körde offensivt och kunde överta ledningen efter den första svängen av Prix RMC. Över upploppet såg det ett tag ut att han skulle gå mot seger, men han kunde inte svara den sylvasst avslutande italienaren Reine du Zack (e. Zinzan Brooke Tur).

Marco Smorgon fick en resa långt ner i kön, men dottern till hans tidigare stjärna Giulia Grif visade prov på samma speed som sin mamma och kunde vinna säkert på 1.13,1/2.700 meter. Archangel Am kom i mål en tiondel efter och fick 12.000 euro för sin andraplats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.