Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskfödd vinnare i grupp II

Foto: GERARD FORNI
Svenskfödde Canadien d'Am tog sin femte grupp II-seger. Foto: GERARD FORNI

Det blev favoritseger i grupp II-löpningen Prix Leon Tacquet genom Franck Leblanc-tränade och svenskfödde Canadien d'Am med Mathieu Mottier i sadeln.

Publicerad:

Det var Cassandre d'Em (e. Kesaco Phedo, oplacerad) som stack till ledningen inledningsvis för att sedan släppa till Candela (e. First de Retz). Efter cirka 800 meter tog dock svenskfödde favoriten Canadien d'Am (e. Ready Cash, uppfödd av AM Bloodstock AB) över täten för Mathieu Mottier och första 1.100 öppnades efter 1.11,7. Stilen var bitvis tveksam, men Canadien d'Am höll undan säkert över upploppet närmast före Candela. Domarna valde att låta den Franck Leblanc-tränade femåringen behålla segern och 54.000 euro. Segertiden blev 1.12,3/2.175 meter. Det här var åttonde vinsten i 19:e starten och den femte grupp II-segern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.