Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskhopp från innerspår

Foto: MARIA HOLMÉN
Mosaique Face. Foto: MARIA HOLMÉN

På söndag körs det tredje av totalt fyra B-lopp på Vincennes. Svenskhoppen tränas och körs av Robert Bergh och Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Det är i första hand Mosaique Face och Lutfi Kolgjini vi svenskar hoppas ska kunna vara med och slåss i toppen av Prix d'Amérique senare i januari och på söndag gör den snart sjuårige hingsten sin första start sedan VM-loppet på Yonkers i USA i oktober. Innerspår måste tränare Lutfi Kolgjini vara ganska nöjd med.
Kadett C.D. (Robert Bergh) kom också med i loppet, men får mycket svårt att göra sig gällande, särskilt från det där oturstalet... Ännu en svensk är med bakom startbilen på söndag; Björn Goop kör Timoko åt Richard Westerink och läget går inte direkt att klaga på...
Svenske Solvato, tränad av Catharina Denberger och körd av Örjan Kihlström, vann senaste upplagan av Prix de Bourgogne på 1.12,4a/2.100 meter. Un Mec d'Héripre vann senaste B-loppet – Prix du Bourbonnais – och delar ledningen i ”B-loppsligan”. Prix de Bourgogne är det tredje av de fyra ”B-loppen” där hästarna samlar poäng för att bli startberättigade i Prix d'Amérique. De sex poängrikaste hästarna får friplatser i Pd'A (poängskala: 12-6-4-2-1 till de fem främsta i varje lopp) och ställningen efter de två första loppen är följande: Akim du Cap Vert 12, Un Mec d´Heripre 12, Village Mystic 8, Anna Mix 6, Moses Rob 6, Solea Rivelliere 2, Texas Charm 2, Vision Intense 2. 

Startlista, Prix de Bourgogne

2.100 meter – bilstart
 1. Mosaique Face – Lutfi Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
 2. Up And Quick – Jean Michel Bazire (Franck Leblanc)
 3. Timoko – Björn Goop (Richard Westerink)
 4. Texas Charm – Julien Dubois (Philippe Moulin)
 5. Vison Intense – Jean-Philippe Dubois (Philippe Moulin)
 6. Univers du Pan – Philippe Daugeard (Philippe Daugeard)
 7. Un Mec d'Héripre – Roberto Andreghetti (Fabrice Souloy)
 8. Uhlan du Val – Cédric Mégissier (Cédric Mégissier)
 9. Tiégo d'Etang – Christian Bigeon (Christian Bigeon)
 10. Village Mystic – Damien Bonne (Louis Baudron)
 11. Moses Rob – Pierre Levesque (Salvatore Carro)
 12. Amiral Sacha – Gabriele Gelormini (Florent Lamare)
 13. Kadett C.D. – Robert Bergh (Robert Bergh)
 14. Viking de Val – Eric Lambertz (Eric Lambertz)
Förstapriset är 54.000 euro.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.