Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tess bäst i monté

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Yoann Lebourgeois Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Tess de Villeneuve är ett spännande namn för de stora montéloppen i vinter. Idag vann hon grupp III-loppet Prix de l’Ile d’Oleron på Vincennes.

Publicerad:

Åttaåriga Tess de Villeneuve (e. Goetmals Wood) provade monté för första gången i mitten av augusti och det slutade med seger. I starten efter blev hon tvåa bakom topphästen Nene’Degli Ulivi, men slog då Roxane Griff och det är enda gången hon har förlorat i disciplinen. Dagens seger var den tredje på fyra starter och det känns som att hon kan vara med och matcha de bättre montéhästarna i vinter på det hon visat upp hittills.

Idag reds hon tidigt till ledningen av Yoann Lebourgeois, men valde att släppa täten. Efter en resa invändigt så hittade hon ut i andra utvändigt och över upploppet kunde hon spurtade ner ledande Volcan d’Occagnes (e. Quido du Goutier). Segertiden skrevs till 1.14,4/.2850 meter och förstapriset var 49.500 euro.

Lutfi Kolgjinis Juggle Face (e. Viking Kronos) var med i loppet, men från sina 25 meters tillägg kom han aldrig in i loppet och slutade nia i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.