Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som en vinnare

Foto: MIA TÖRNBERG
Bold Eagle och Franck Nivard. Foto: MIA TÖRNBERG

Bold Eagle redde ut stormen i eftermiddagens comeback i grupp 2-löpningen Prix Jules Thibault.

Publicerad:
Sébastien Guaratos snackhäst, som i våras ståtade med tolv raka ettor, var tillbaka efter genomklappningen i april och Bold Eagle (e. Ready Cash) var tillbaka som den vinnare han är. 
Franck Nivard vände runt fyraåringen långt ut i banan och hästen kom iväg snabbt och satt tidigt i täten. Motbudet Bird Parker och Jos Verbeeck var dock snabbt framme och pressade sig till täten efter 700 meter körda.
Tempot första 1.200 meterna var 1.16,5, men med hälften kvar att springa vred Nivard ut storfavoriten i dödens och med ens ökade tempot (1.15,1 efter 1.700 meter).
Redan i sista sväng hade Bold Eagle kopplat ett litet grepp om ledaren, men i andra ytter tassade stallkamtaren Booster Winner med torrt sprurtkrut. Han utmanade också Bold Eagle över Vincennes upplopp, men snackhästen svarade säkert och bärgade samtidigt förstapriset på 54.000 euro. Segertiden blev 1.14,0/2.700 meter.
Tvåa var Booster Winner och trea Bird Parker.  
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.