Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timoko - igen!

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Timoko vann Criterium de Vitesse. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Timoko är en fenomenal travhäst. På söndagen tog han åter hem Criterium de Vitesse på banan i Cagnes-sur-Mer.

Publicerad:

Björn Goop körde Richard Westerinks nioåring och från spår sju var ekipaget utan chans att ta sig förbi snabbstartande Oasis Bi och Johnny Takter. Takter valde att låta Timoko dra i ledningen efter 600 meter och i tredje inner fanns Voltigeur de Myrt. De mest betrodda hästarna i loppet fanns alltså i täten och Gabriele Gelormini valde att låta Voltigeur de Myrt trava först i andraspår från 700 kvar och in i mål.

Björn Goop hade fullt upp med att inte släppa ut Oasis Bi på upploppet och när Timoko fick full marschorder kunde ingen av konkurrenterna följa. Stefan P Petterssons Oasis Bi var ohotad om silverplatsen och 50.000 euro lades till Mantorphästens konto. Oasis Bi har nu två pallplaceringar i två av de största loppen för eliten på fransk mark. Han blev som bekant trea i årets upplaga av Prix d'Amérique.

Timoko fick 90.000 euro för segern som togs på 1.10,2a/1.609 meter och det här var hästens tredje triumf i storloppet.

Daniel Redéns 114-oddsare Luckycharm Hanover placerades i femte inner av Yannick Alain Briand och ekipaget såg inte ut att ha något med tätplaceringarna att göra. Men Briand lyckades hitta vägvinnande stigar över det långa upploppet och Luckycharm Hanover spurtade förbi stora delar av fältet och hann fram till tredjeplatsen värd 28.000 euro.

Kadett C.D. satt i tredje och fjärde inner, men visade trötthetstecken i slutsvängen innan han hittade nya krafter och galopperade vid upploppets början. Air Frame försökte följa med i tredjespår 400 kvar, men hade inget emd tätstriden att göra. Hon räckte ändå till sjätteplatsen värd 4.000 euro.

Reultat Criterium de Vitesse
1. Timoko - Björn Goop - 1.10,2
2. Oasis Bi - Johnny Takter - 1.10,4
3. Luckycharm Hanover - Yannick Alain Briand - 1.10,7
4. Trebol - Gabriele Angel Pou Pou - 1.10,9
5. Vicomte Boufarcaux - Ch A Mary - 1.10,9
6. Air Frame - Romain Derieux - 1.11,1
7. Voltigeur de Myrt - Gabriele Gelormini - 1.11,1
8. Sahara Fairytale - Christophe Martens - 1.11,1

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.