Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tino Triossi ställs in

Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL75
Strejken fortsätter i Italien – men inte överallt... Foto: PETRI JOHANSSON/KANAL75

Imorgon skulle egentligen storloppen Gran Premio Tino Triossi (€209.000) och Gran Premio Antonio Carena (€55.000) för fyraåringar körts på Capannelle i Rom, men strejken i Italien fortskrider sedan förra veckan – även om det fortsatt tävlas på en hel del håll i Italien.

Publicerad:

Igår hölls exempelvis tävlingar i Cesena, men det var först efter att polis kallats till banan och lyckats skingra de personer som försökte stoppa tävlingarna i Cesena. Även en del galoppbanor har valt att hålla öppet.

Idag kan italiensk hästsport delas in i två läger – de som strejkar nu och de som kommer att strejka efter den 1 juli.

Bakgrunden är att det saknas pengar i italiensk travsport för att fullfölja hela årets tävlingssäsong. Ansvarig minister för hästsporten ville helt enkelt sänka prispengarna omgående för att "rädda" tävlandet året ut. Egentligen skulle trav- och galoppsporten mött ansvarig minister i förra veckan, men efter att mötet inställts gick flera travbanor ut i strejk och en av dem är Rom-banan Capannelle.

Hur mycket pengar det handlar om i dagsläget är oklart – summor om att det saknats 17 miljoner euro har det tidigare talats om, men det beloppet "gäller inte längre".

Nästa mötesdag med ansvarig minister är satt till den 1 juli och frågan är vad som händer efter detta datum. Kommer det italienska finansdepartementet kunna hosta upp några nya pengar, eller blir det fortsatt strejk och i så fall över hela linjen?

Fotnot: något nytt datum är inte spikat för varken Gran Premio Tino Triossi (€209.000) eller Gran Premio Antonio Carena (€55.000), vilket bland annat betyder att det inte blir någon start för Jerry Riordans Saphire Bi i Tino Triossi.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.